Nowa restauracja w Hali Koszyki

 

Kasia Błońska i Tomek Czudowski wracają z autorskim konceptem

Hala Koszyki, kultowe miejsce spotkań i kulinarna wizytówka Warszawy, już wkrótce wzbogaci się o wyjątkowy projekt gastronomiczny. W połowie 2025 roku ofertę Hali Koszyki wzbogaci autorski koncept Katarzyny Błońskiej i Tomasza Czudowskiego – znanych i cenionych twórców takich lokali jak „alewino”, Muzealna, Cafe Pląs czy Cafe Podrygi.

 

Kulinarna pasja i doświadczenie

 

Nowa restauracja będzie skupiona na kuchni sezonowej, inspirowanej smakami z różnych stron świata, opierając się na najwyższej jakości składnikach. Karta dań zostanie uzupełniona o szeroki wybór win, alkoholi oraz napojów nisko- i bezalkoholowych – wszystko w duchu autentyczności, smaku i dbałości o detale.

 

Miejsce, które mówi samo za siebie

 

„Szukaliśmy przestrzeni w Śródmieściu Południowym, bo to nasz dom od 25 lat. Kiedy Weronika z Koszyków zaprosiła nas do obejrzenia tego miejsca, od razu wiedzieliśmy, że to ono. Uwielbiamy, gdy historia spotyka się z brutalistyczną architekturą, a tutaj dodatkowo jest jeszcze ukryte patio – prawdziwa perełka. Już widzimy siebie siedzących tam latem na kolacji” – mówi Katarzyna Błońska.

 

Design, który robi różnicę

 

Za projekt wnętrza odpowiada Łoskiewicz Studio – pracownia znana z wyczucia detalu i umiejętności łączenia nowoczesności z historią. W przestrzeni pojawią się autorskie meble inspirowane architekturą Hali Koszyki z początku XX wieku, a także ikony światowego i polskiego designu. Wszystko po to, by stworzyć atmosferę, która zostaje w pamięci.

Lokal zajmie ponad 200 mkw. i jako jedyny w „Koszykach” zaoferuje ekskluzywny ogródek — dotąd niedostępny dla klientów.

 

Zespół, który tworzy duszę miejsca

 

W roli Szefa Kuchni wystąpi Janek Kilański — kucharz z międzynarodowym doświadczeniem zdobytym w Hiszpanii i Danii, a także właściciel lokali w Gdyni. Jego filozofia? Gotowanie jako sposób opowiadania historii i wyrażania siebie.

 

„Restauracja to przede wszystkim ludzie. Przed nami jeszcze dużo pracy, ale udało nam się już zbudować solidne fundamenty. Teraz czas na stworzenie zgranego, zaangażowanego zespołu” – dodaje Tomasz Czudowski.

 

Strategiczna jakość, autorskie koncepty

 

Nowa restauracja doskonale wpisuje się w strategię rozwoju Hali Koszyki jako miejsca łączącego kulinaria, estetykę i miejską energię. „Z niecierpliwością czekamy na otwarcie tego konceptu. Zaufanie tak uznanych restauratorów, jak Kasia i Tomek, to dla nas potwierdzenie, że Koszyki to miejsce, które inspiruje i przyciąga najlepszych” – mówi Weronika Maria Kuna, MRICS, Asset Management and Leasing Manager, Globalworth Poland.

 

O Hali Koszyki

 

Hala Koszyki to kultowa przestrzeń gastronomiczno-biurowa zlokalizowana przy ul. Koszykowej w Warszawie. Obiekt powstał na początku XX wieku i został zrewitalizowany w 2016 roku, zyskując status jednej z najciekawszych lokalizacji w stolicy.

 

6 500 mkw. powierzchni handlowej i gastronomicznej

 

16 000 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej klasy A

 

architektura łącząca secesyjny styl z nowoczesnym designem

 

szeroka oferta wydarzeń kulturalnych i towarzyskich

 

Właścicielem i zarządcą kompleksu jest Globalworth Poland. Więcej informacji: www.koszyki.com

 

 

żródło:  media.globalworth.pl